OM TROPOS & MIG

Home / OM TROPOS & MIG

BAKGRUND:

TROPOS COACHING är grundat av mig av glädje och tacksamhet över att få möjligheten att inspirera människor till att förändra sig själv och förverkliga sina egna mål och drömmar.

Det vill jag göra genom att visa hur jag själv lyckades med mina mål och drömmar.

Hur jag, mot alla odds, lyckades förändra min känslomässiga karaktär, mentala inställning, samt min miljö och skapa jag det liv jag vill leva.

LITE OM MIG:

När jag var 18 mån överlämnade min mamma mig till socialtjänsten för att aldrig ta mig tillbaks. Då påbörjades min resa genom livet via barnhem, fosterhem, ungdomshem.

Som liten blev jag övergiven och skadad av min familj, ensam och utlämnad, i fosterhem som skulle ta hand om mig blev jag utsatt för grova kränkningar,våld och traumatiska övergrepp.

Den bakgrunden resulterade i en mycket ledsen och arg man som hamnade i utanförskap och tillslut levde på att försörja sig genom kriminalitet. Jag har begått flera typer av grova brott vilket gjorde att jag fått tillbringa sammanlagt 9 år effektiv tid av mitt vuxna liv i fängelse.

Under det som blev mitt sista straff började frågan ta form om jag kunde förändras. Var det överhuvudtaget möjligt?

Det som framförallt drev mig var frågan om jag kunde ändra på de diagnoser som jag tillskrivits så att jag skulle kunna fungera normalt och ta hand om min dotter och göra henne stolt, för jag insåg att det inte var någon ide att släppa ut mig om jag inte lyckades förändra mig.

Det jag gjorde var att beställa ut och läsa utlåtandet från kriminalvårdens psykologer som jag till en början inte förstod innebörden av i texten.

Så jag började metodiskt att studera från kl 19.45-02.00 på natten i nästan 3års tid. Mina studier var huvudsakligen psykologi men jag läste även väldigt mycket filosofi böcker.

Många böcker kunde jag beställa via fängelsebiblioteket och de som inte gick beställde jag från stadsbiblioteken runt om i landet.

Den enda jag kunde prata ärligt och öppet med om mina livsfrågor och det jag studerade och som jag fick vägledning och hjälp av var fängelseprästen. Han lyssnade och gav mig tips på enkla övningar i tex empati som jag gjorde tafatta men ärliga försök att praktisera på Kumlas livstidsavdelning. Där jag för övrigt var placerad för att få ro till mina högskole studier.

Sakta började jag förstå hur orsakerna till mina beteenden hade uppkommit och hur människans hjärna fungerade, vilket gjorde att jag började förändra mitt sätt att tänka och sakta hitta tillbaka till mig själv som den jag var, inte det skyddsfodralet som jag hade skapat.

En av de viktigaste insikterna var att jag inte föddes med min diagnos.  Sen att det faktiskt gick att läka och reparera och att det inte var omöjligt att lära om, och när jag förstod hur man kunde göra så hände det väldigt fort.

När jag kom ut och hade genomgått en del utvald terapi och gått mina utbildningar och sett att jag började få det som jag önskade och bli den jag ville vara så började jag också bära på en tanke att jag ville ge något tillbaka av tacksamhet.

Att dela med mig av mina kunskaper och förståelser och insikter till andra blev min drivkraft till att starta upp Tropos Coaching.

För jag är helt övertygad om att du som läser detta också kan förändra dig om du vågar prova och verkligen vill.

Som du ser under min lista av utbildningar så kan du säkert förstå att jag gjort ett väldigt arbete, och det är bara en ytterst liten del ifrån alla böcker jag läste i fängelset.

Men all kunskap via böcker till trots har jag också förstått att den viktigaste förståelsen hur människan fungerar har jag fått under mitt liv i den kriminella världen och ifrån det liv jag levt är en oerhörd tillgång i mitt arbete med människor.

Att leva i en miljö där ett liv inte respekteras och döden kan knacka på dörren när som helst innebar att jag lärde mig att på ett ögonblick kunna läsa av och göra en korrekt tolkning av personer och situationer då livet kunde hänga på det.

Jag själv och många av de personer som jag träffade kunde vara både mycket manipulativa och farliga. Vilket gjorde att jag alltid fick ha mina sinnen skärpta. Det här är en kunskap som jag med tiden insett att jag har en god nytta av i mitt arbete som coach även om det inte längre handlar om samma skarpa lägen utan om guidning av klienter.

Så jag kombinerar den kunskap jag har med mig från mitt gamla liv med det jag lärt mig genom teoretiska studier. Vilket ger mig en väldigt speciell helhetssyn av människan bakom ytan, vilket underlättar i min coaching.

TROPOS kärnvärden:

”Jag tror på dig tills du tror på dig själv.”

TROPOS motto:

”Vad vill du tro på? Vem vill du tro på? Vad är viktigast att tro på?”

TROPOS speciella arbetsmodell:

”Hur du kommer till målet har inte lika stor betydelse som att du kommer dit.”

HUR ARBETAR JAG?

Du berättar vad ditt problem eller mål är och vad du vill uppnå.

Vi börjar där du är just nu och tar steg för steg.

Vi sätter tilsammans ihop en individuell plan som passar dig.

Jag hjälper dig med dina inre resurser som tar dig ett steg i taget, dit du vill.

Du får: 100% Comittment från mig som min kund.

Du visar: Att du gör jobbet och tar 100% ansvar för det vi kommer fram till.

OBS! Ett samarbete med mig, innebär en väldigt rak, ärlig och avskalade kommunikation. Det kan i början upplevas jobbigt men det är också det som ger dig de snabba och hållbara resultaten du vill ha.

VARFÖR DU VÄLJER MIG?

Först och främst för att Din integritet är min prioritering nr 1.

Jag har en professionell yrkessekretess som alla certifierade coacher ifrån ICF har och en alldeles egen sekretess som innebär att ingenting, oavsett straffvärde förs vidare. Det handlar om 100% tillit och respekt.

Sen handlar det om att Du kan känna dig helt trygg med att inget du säger kommer att förändra någonting. Du kommer alltid vara samma fina själ i mina ögon. Jag har hört och varit med om allt.

Dessutom vet jag vad jag pratar om och jag har själv gjort det inre pinsamt känsliga och tunga arbetet med mig själv så jag vet vad jag talar om i dubbel bemärkelse.

Jag är enormt duktig på att läsa av skyddsmekanismerna som hindrar dig från att nå framsteg med din personliga utveckling och nå dina mål i livet och även otroligt duktig på att plocka fram och tydliggöra dina framgångsrika drivkrafter.

Jag möter dig med 100% omtanke och respekt.

Jag kommer lyssna på dig och ta dig 100% på allvar.

Det kommer du att märka och kunna känna dig trygg med när vi träffas.

Du kommer få snabba resultat, lite genvägar, så att säga genom mina redan upptäckta förändringsnycklar.

MIN INSTÄLLNING:

Har du viljan, visionen och modet så kommer du att lyckas.

MERITER

NLP Kids practitioner
Barn och föräldrautbildning / Judy Bartkowiak – England
NLP Master
Nyckelcoach - Lisbeth Börjesson / Eskilstuna
NLP Business Communicator
Gothia Akademi – Göteborg
Familjehandledare
Family-Lab 2016
Diplomerad ICF ACC Coach
Gothia Akademi – Göteborg
Ledarskap och organisations utveckling
Högskolan i Skövde (HIS)

INSPIRATION

The difference between who you are and who you want to be is what you do

Twitter
Twitter
A great relationship is about two things, first, find out the similarities, second, respect the differences.Okänd
Okänd
Stop being afraid of what could go wrong and start being positive about what could go right.TROPOS
TROPOS
All glory comes from daring to beginTROPOS
TROPOS

Blir du intresserad? Kontakta oss gärna förutsättningslöst.